Uzkodas Vegāniskās receptes

“Viltotais” bekons

Sastāvdaļas:

  • 2 ēdamkarotes sezama sēklu eļļas
  • 2 ēdamkarotes vidēji sāļas sojas mērces
  • 2 tējkarotes kļavu sīrupa
  • 1 ½ tējkarotes miso pastas
  • 1 tējkarote “liquid smoke” mērces
  • ½ tējkarote paprikas pulvera
  • ½ tējkarote maltu melno piparu
  • 2 rīspapīru iepakojumi

 

Pagatavošana:

  1. Krāsni silda līdz 200 °
  2. Sajauc sezama sēklu eļļu, sojas mērci, kļavu sīrupu, “liquid smoke” mērci, paprikas pulveri un melnos piparus bļodā.
  3. Rīspapīra gabalus iemērc bļodā ar aukstu ūdeni, līdz tie ir mīksti, aptuveni 30 sekundes.
  4. Samērcētos rīspapīrus sagriež gabalos.
  5. Katru gabalu mērcē izveidotajā marinādē un liek uz cepamā papīra pannā.
  6. Cep krāsnī līdz rīspapīrs ir sauss, 6-8 minūtes.

 

 

Uzturvērtība vienā porcijā:

16  kalorijas, 1,4 g tauku, 1g ogļhidrātu, 0,2 g proteīna, 0 g cukurs, 0 mg holesterīns, 58 mg nātrijs.