Sastāvdaļas:
- 225 g miltu
- 200 g cukura
- 30 g kakao pulvera
- 1 tējkarote dzeramās sodas
- ½ tējkarotes sāls
- 75 ml augu eļļas
- 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
- 1 tējkarote baltā vīna etiķa
- 250 ml ūdens
Pagatavošana:
- Silda krāsni līdz 180° Kūkas formu nedaudz iesmērē ar eļļu.
- Samaisa miltus, cukuru, kakao, sodu un sāli.
- Pievieno eļļu, vaniļas ekstraktu, vīnetiķi un ūdeni.
- Maisa, līdz masa ir gaisīga un vienmērīga.
- Masu lej formā un cep 180°C temperatūrā aptuveni 45 minūtes.
- Ņem ārā no krāsns un ļauj atdzist.
Uzturvērtība vienā porcijā:
275 kalorijas, 9,7 g tauku, 44,6 g ogļhidrātu, 3 g proteīna, 25 g cukurs, 0 mg holesterīns, 304 mg nātrijs.