Deserti Kūkas Vegānu receptes

Vegāniskā šokolādes kūka

Sastāvdaļas:

  • 225 g miltu
  • 200 g cukura
  • 30 g kakao pulvera
  • 1 tējkarote dzeramās sodas
  • ½ tējkarotes sāls
  • 75 ml augu eļļas
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 1 tējkarote baltā vīna etiķa
  • 250 ml ūdens

 

Pagatavošana:

  1. Silda krāsni līdz 180° Kūkas formu nedaudz iesmērē ar eļļu.
  2. Samaisa miltus, cukuru, kakao, sodu un sāli.
  3. Pievieno eļļu, vaniļas ekstraktu, vīnetiķi un ūdeni.
  4. Maisa, līdz masa ir gaisīga un vienmērīga.
  5. Masu lej formā un cep 180°C temperatūrā aptuveni 45 minūtes.
  6. Ņem ārā no krāsns un ļauj atdzist.

 

Uzturvērtība vienā porcijā:

275 kalorijas, 9,7 g tauku, 44,6 g ogļhidrātu, 3 g proteīna, 25 g cukurs, 0 mg holesterīns, 304 mg nātrijs.