Vegāniskās receptes Veselīgi Zupas

Tomātu zupa

Sastāvdaļas:

  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 sīpols, sagriezts
  • 4 ķiploku daiviņas, sagrieztas
  • 4 tomāti, sagriezti
  • 500 g ķiršu tomātu, pārgrieztu uz pusēm
  • 200 ml dārzeņu buljona
  • 2 lauru lapas
  • 2 svaiga bazilika kātiņi

 

Pagatavošana:

  1. Uz mazas uguns silda olīveļļu, cep sīpolus līdz tie ir mīksti un caurspīdīgi.
  2. Pievieno ķiploku un cep līdz zeltaini brūni, aptuveni 1 minūti.
  3. Uz vidējas uguns pievieno tomātus, silda līdz tie sāk sadalīties, aptuveni 5 minūtes. Ik pa brīdim apmaisa.
  4. Pievieno dārzeņu buljonu, lauru lapas, 1 bazilika kātu. Silda līdz masa sāk burbuļot, ļauj burbuļot līdz tomāti ir pilnībā izšķīduši un zupa kļūst biezāka, aptuveni 30 minūtes.
  5. Zupu noņem no uguns un nedaudz ļauj atdzist. Noņem lauru lapas un baziliku.
  6. Zupu blenderē, līdz masa viendabīga.
  7. Pirms servēšanas, atkal uzsilda un dekorē ar bazilika lapām.

 

Uzturvērtība vienā porcijā:

140  kalorijas, 7,6 g tauku, 17,5 g ogļhidrātu, 3,2 g proteīna, 8 g cukurs, 0 mg holesterīns, 70 mg nātrijs.