Sastāvdaļas:
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 sīpols, sagriezts
- 4 ķiploku daiviņas, sagrieztas
- 4 tomāti, sagriezti
- 500 g ķiršu tomātu, pārgrieztu uz pusēm
- 200 ml dārzeņu buljona
- 2 lauru lapas
- 2 svaiga bazilika kātiņi
Pagatavošana:
- Uz mazas uguns silda olīveļļu, cep sīpolus līdz tie ir mīksti un caurspīdīgi.
- Pievieno ķiploku un cep līdz zeltaini brūni, aptuveni 1 minūti.
- Uz vidējas uguns pievieno tomātus, silda līdz tie sāk sadalīties, aptuveni 5 minūtes. Ik pa brīdim apmaisa.
- Pievieno dārzeņu buljonu, lauru lapas, 1 bazilika kātu. Silda līdz masa sāk burbuļot, ļauj burbuļot līdz tomāti ir pilnībā izšķīduši un zupa kļūst biezāka, aptuveni 30 minūtes.
- Zupu noņem no uguns un nedaudz ļauj atdzist. Noņem lauru lapas un baziliku.
- Zupu blenderē, līdz masa viendabīga.
- Pirms servēšanas, atkal uzsilda un dekorē ar bazilika lapām.
Uzturvērtība vienā porcijā:
140 kalorijas, 7,6 g tauku, 17,5 g ogļhidrātu, 3,2 g proteīna, 8 g cukurs, 0 mg holesterīns, 70 mg nātrijs.