Vegānu receptes Veselīgi

Spāņu rīsi

Sastāvdaļas:

  • 2 ēdamkarotes augu eļļas
  • 200g nepagatavotu rīsu
  • 1 sīpols, sakapāts
  • ½ paprikas, sagrieztas
  • 500 ml ūdens
  • 1 iepakojums sagrieztu tomātu zupām, sautējumiem utt.
  • 2 tējkarotes čili pulvera
  • 1 tējkarote sāls

 

Pagatavošana:

  1. Silda eļļu dziļā pannā uz cidēji lielas uguns. Sautē rīsus, sīpolu un papriku, līdz rīsi brūni un sīpoli ir kļuvuši mīksti.
  2. Pievieno ūdeni un tomātus. Pievieno čili pulveri un sāli.
  3. Liek virsū vāku, ļauj tvaicēties aptuveni 30 minūtes vai, līdz rīsi ir gatavi un uzsūkuši mitrumu.

 

Uzturvērtība vienā porcijā:

270 kalorijas, 7,6 g tauku, 45,7g ogļhidrātu, 4,8 g proteīna, 2 g cukurs, 0 mg holesterīns, 882 mg nātrijs.