Vegānu receptes Veselīgi

Marakešas dārzeņu karijs

Sastāvdaļas:

  • 250 ml ūdens
  • 1 saldais kartupelis, nomizots un sagriezts
  • 1 vidēji liels baklažāns, sagriezts
  • 1 zaļā paprika, sagriezta
  • 1 sarkanā paprika, sagriezta
  • 2 burkāni, sagriezti
  • 1 sīpols, sagriezts
  • 1 cukīnī, sagriezts
  • 250 g spinātu
  • 6 ēdamkarotes olīveļļas
  • 3 ķiploku daiviņas, sakapātas
  • 1 ēdamkarote karija pulvera
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 1 tējkarote kurkuma
  • ¾ tējkarotes jūras sāls
  • ¾ tējkarotes kajanas piparu
  • 1 pupiņu iepakojums
  • 2 ēdamkarotes rozīņu
  • 250 ml apelsīnu sulas
  • 20 g blanšētu mandeļu

 

Pagatavošana:

  1. Saldo kartupeli, baklažānu, parikas, burkānus, sīpolus un 3 ēdamkarotes eļļas liek uz pannas uz vidēji lielas uguns, sautē aptuveni 5 minūtes.
  2. Vidēji lielā pannā lej 3 ēdamkarotes eļļas, pievieno ķipolku daiviņas, kurkumu, kariju, kanēli, sāli un piparus. Sautē aptuveni 3 minūtes.
  3. Ķiploku un garšvielu mikstūru lej pannā ar dārzeņiem. Pievieno pupiņas, mandeles, cukīnī, rozīnes un apelsīnu sulu.
  4. Tvaicē 20 minūtes ar uzliktu vāku.
  5. Pievieno spinātus un gatavo vēl 5 minūtes.

 

Uzturvērtība vienā porcijā:

330 kalorijas, 18 g tauku, 39 g ogļhidrātu, 8 g proteīna, 13 g cukurs, 0 mg holesterīns, 874 mg nātrijs.