Sastāvdaļas:
- 250 ml ūdens
- 1 saldais kartupelis, nomizots un sagriezts
- 1 vidēji liels baklažāns, sagriezts
- 1 zaļā paprika, sagriezta
- 1 sarkanā paprika, sagriezta
- 2 burkāni, sagriezti
- 1 sīpols, sagriezts
- 1 cukīnī, sagriezts
- 250 g spinātu
- 6 ēdamkarotes olīveļļas
- 3 ķiploku daiviņas, sakapātas
- 1 ēdamkarote karija pulvera
- 1 tējkarote kanēļa
- 1 tējkarote kurkuma
- ¾ tējkarotes jūras sāls
- ¾ tējkarotes kajanas piparu
- 1 pupiņu iepakojums
- 2 ēdamkarotes rozīņu
- 250 ml apelsīnu sulas
- 20 g blanšētu mandeļu
Pagatavošana:
- Saldo kartupeli, baklažānu, parikas, burkānus, sīpolus un 3 ēdamkarotes eļļas liek uz pannas uz vidēji lielas uguns, sautē aptuveni 5 minūtes.
- Vidēji lielā pannā lej 3 ēdamkarotes eļļas, pievieno ķipolku daiviņas, kurkumu, kariju, kanēli, sāli un piparus. Sautē aptuveni 3 minūtes.
- Ķiploku un garšvielu mikstūru lej pannā ar dārzeņiem. Pievieno pupiņas, mandeles, cukīnī, rozīnes un apelsīnu sulu.
- Tvaicē 20 minūtes ar uzliktu vāku.
- Pievieno spinātus un gatavo vēl 5 minūtes.
Uzturvērtība vienā porcijā:
330 kalorijas, 18 g tauku, 39 g ogļhidrātu, 8 g proteīna, 13 g cukurs, 0 mg holesterīns, 874 mg nātrijs.