Sastāvdaļas:
- 170 g kvinojas
- 500 ml ūdens
- 60 ml augu eļļas
- 2 laimu sula
- 2 tējakrotes kumīna
- 1 tējkarote sāls
- ½ tējkarote maltu sarkano piparu
- 200 g ķiršu tomātu, pārgrieztu uz pusēm
- 1 iepakojums melno pupiņu
- 5 zaļie sīpoli, smalki sakapāti
- 15 g koriandra
- pipari pēc garšas
Pagatavošana:
- Kvinoju ber katlā ar ūdeni, gaida līdz ūdens sāk vārīties. Tad uguni samazina, liek vāku un vāra līdz kvinoja ir mīksta un ūdens ir abrsobējies. (10-15 min) Liek malā.
- Sajauc eļļu, laima sulu, kumīnu, sāli, sarkanos piparus bļodā.
- Sajauc kvinoju, tomātus, pupiņas un zaļos sīpolus bļodā. Pārlej ar eļļas un laima sulas mērci. Iemaisa koriandru, pievieno sāli un piparus pēc garšas.
- Servē uzreiz vai liek ledusskapī atdzist.
Uzturvērtība vienā porcijā :
270 kalorijas, 11,5 g tauku, 33,8 g ogļhidrātu, 8,9 g proteīna, 2 g cukurs, 0 mg holesterīns, 675 mg nātrijs.