Vegāniskās receptes Veselīgi

Kvinojas salāti

Sastāvdaļas:

  • 170 g kvinojas
  • 500 ml ūdens
  • 60 ml augu eļļas
  • 2 laimu sula
  • 2 tējakrotes kumīna
  • 1 tējkarote sāls
  • ½ tējkarote maltu sarkano piparu
  • 200 g ķiršu tomātu, pārgrieztu uz pusēm
  • 1 iepakojums melno pupiņu
  • 5 zaļie sīpoli, smalki sakapāti
  • 15 g koriandra
  • pipari pēc garšas

 

 

Pagatavošana:

  1. Kvinoju ber katlā ar ūdeni, gaida līdz ūdens sāk vārīties. Tad uguni samazina, liek vāku un vāra līdz kvinoja ir mīksta un ūdens ir abrsobējies. (10-15 min) Liek malā.
  2. Sajauc eļļu, laima sulu, kumīnu, sāli, sarkanos piparus bļodā.
  3. Sajauc kvinoju, tomātus, pupiņas un zaļos sīpolus bļodā. Pārlej ar eļļas un laima sulas mērci. Iemaisa koriandru, pievieno sāli un piparus pēc garšas.
  4. Servē uzreiz vai liek ledusskapī atdzist.

 

Uzturvērtība vienā porcijā :

270 kalorijas, 11,5 g tauku, 33,8 g ogļhidrātu, 8,9 g proteīna, 2 g cukurs, 0 mg holesterīns, 675 mg nātrijs.